Ljubljanska cesta 4a, Ivančna Gorica, Slovenija

Hiša otrok Ivančna Gorica

 

 

Hiša otrok Ivančna Gorica

V poslovni stavbi z dvema nadstropjema na naslovu Ljubljanska cesta 4a Ivančna Gorica delujeta dva oddelka otrok. Vsako nadstropje ima površino 125m2. Ob stavbi pa je tudi travnata in delno asfaltirana površina v izmeri 516m2.

Pritličje
V pritličnem delu so urejeni prostori: igralnica za en oddelek otrok prvega starostnega obdobja ali za kombinirano skupino, sanitarije za otroke, garderoba, kuhinja, sanitarije za vzgojitelje, prostori za oskrbo vrtca in vetrolov s stopniščem.

Igralnica s površino 71,5m2 nudi udobni prostor za delo z najmlajšimi. Opremljena je s policami za montessori materiale in namenskimi omaricami za specifična opravila: umivanje rok, pranje posode, perilnik, velika risalna tabla, nizek delovni pult z vodo. Prostor je tudi primeren za občasna predavanja. 

  

Sanitarije za otroke s površino 12m2 so opremljena z dvema straniščema s kabino, dvema umivalnikoma in visoko tuš kadjo. Ob prostoru za previjanje oz. preoblačenje je tudi veliko pregledno okno, ki omogoča pregled nad dogajanjem v igralnici.

Garderoba v velikosti 18,5m2 nudi udoben prostor za preoblačenje za obe skupini. V garderobi je tudi previjalna miza, ki jo lahko uporabijo tudi starši ob prihodu ali prevzemu otroka.

 

 Nadstropje

 V nadstropju so urejeni prostori: igralnica za en oddelek otrok drugega starostnega obdobja ali za kombinirano skupino otrok, sanitarije za otroke, zbornica in sanitarije za vzgojitelje.

Igralnica s površino 87,5m2 nudi udobje za večje otroke v starosti 3 do 6 let. Opremljena je s policami za montessori materiale in namenskimi omaricami za specifična opravila: umivanje dojenčka, priprava šopka, velika risalna tabla, velik kuhinjski pult z dvojnim koritom za pranje posode.

 

 Sanitarije za otroke s prostorom za preoblačenje z velikim oknom za pregled iz igralnice.

 

 

 

Zunanje okolje

Igrišče meri 516m2 in je ograjen s panelno ograjo. Tla so travnata, delno asfaltirana. Na travnati površini so postavljena certificirana igrala. Ob stavbi pa je velik nadstrešek, ki nudi igro za otroke tudi ob deževnem ali sneženem vremenu.

 

 

Veselimo se izzivov, ki jih prinašajo otroci! 

 

Združenje MONTESSORI Slovenije nam je podelil certifikat ustreznosti prostorov in izvajanja programa Montessori.