Ljubljanska cesta 4a, Ivančna Gorica, Slovenija

Vzgojiteljice

 

 

Vzgojiteljice

Pristni stik z otroki po montessori pedagoških načelih v našem vrtcu zagotavljajo strokovno usposobljene vzgojiteljice, ki imajo opravljeno certificirano montessori izobraževanje.  

  Tanja Dobre 

 

 Tanja čuti veliko ljubezen in veselje do dela z otroki. Je mama kar 9 otrokom. Zelo rada preživlja čas z njimi v  naravi in skupaj  raziskujejo svet živali, rastlin in vseh čudes, ki jih srečajo ob skupnem druženju.

Po poklicu je vzgojiteljica in profesorica kemije, ter montessori pedagog za otroke od tretjega do šestega leta. Svojo poklicno pot je začela s poučevanjem na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, kasneje pa nadaljevala s poučevanjem na Gimnaziji Novo mesto. V tem času je poleg vzgoje in poučevanja dijakov sodelovala tudi s starši in se izobraževala na področju zdrave prehrane in ekoloških živil.

Želja po druženju s predšolskimi otroki jo je pripeljala v Hišo otrok srečnih rok, kjer najraje z otroki izvaja različne naravoslovne poskuse. Skupaj spoznavajo živali in različne naravoslovne pojave. Na montessori taboru, ki se že nekaj let odvija v Kranjski Gori, je tudi letos vodila naravoslovne delavnice.

 

Kristina Ferlan 

Kristina je po izobrazbi profesorica kemije in gospodinjstva. Ker pa ima dvanajst nečakov in ji je ob varstvu le-teh velikokrat prekrižala pot pedagogika Marije Montessori, se je odločila za nadaljnje izobraževanje. Dokončala je najprej osnovno izobraževanje iz pedagogikie montessori. Nato pa je uspešno zaključila tudi študij pedagogike montessori za starost otrok od rojstva do 3 let na Montessori inštitutu v Ljubljani. 

Je tudi aktivna skavtska voditeljica za starostno skupino otrok od 8-10 let in stegovodkinja. V skavtih vidi smisel in koristen način preživljanja časa, vzgojo za življenje. Trudi se izpolnjevati naročilo ustanovitelja skavtov, naj si prizadeva pustiti svet za spoznanje boljši, kot ga je prejel.

V prostem času zelo rada kuha, peče torte, ustvarja, prebere kakšno dobro knjigo in se druži s prijatelji in družino.

 

 

Ana Pugelj 

Ana je likovna pedagoginja in zaključuje magistrski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti. Začetki umetništva so se začeli že v otroških letih. Po osnovni šoli je nadaljevala šolanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo – smer umetniška gimnazija.

Že od majhnih nog jo je spremljalo tudi veselje do glasbe. Sedaj redno igra orgle in je v prostem času organistka. Domuje na podeželju v stiku z naravo ter živalmi. V veselje ji je opazovati otroke in delati z njimi.

Ima izkušnje z raznimi likovnimi delavnicami po galerijah, vrtcih in organiziranih poletnih dejavnostih (Emonska promenada, Oratorij…). Za otroke je likovno izražanje pomembno, še posebej kadar med tem uživajo in se hkrati tudi učijo. Ani je pomemben cilj, da lahko otroci skozi "igro" spoznavajo različne, vsakdanje ter preproste materiale, jih uporabljajo, ustvarjajo in pri tem tudi uživajo.

 

Marjetka Tomšič

Marjetka je diplomirana profesorica pedagogike in andragogike (UN).Ima diplomo za Montessori pedagoga 3-6 let.  Ljubezen do otrok je razvila že v zgodnjih mladostnih letih, ko je začela paziti svoje nečake in otroke drugih družin. V času študija je v Ljubljani prostovoljno delala v vrtcu H. C. Andersena in v OŠ Majde Vrhovnik.

Igranje kitare ukuleleja zapolnjujeta njen prosti čas in vedno privabita otroke k petju in plesu. 

Meni, da so otroci veliko bogastvo, v katero je potrebno in vredno vlagati znanje, trud in ljubezen. 

 
   
 

Anja Glavan

Anja je po poklicu diplomirana vzgojiteljica. Z vzgojo otrok se je srečala že zgodaj, saj ima 3 brate in dve sestri. V svojih najstniških letih se je učila igrati kitaro in se rada udeleževala Oratorija, kjer je kasneje postala tudi animatorka. Tu je tudi našla navdih, da se je vpisala na študij predšolske vzgoje v Kopru. Še posebej jo je pritegnilo delo z otroki s posebnimi potrebami zato se je odločila, da nadaljuje študij na magistrski smeri Inkluzivna pedagogika, ki jo trenutno zaključuje.

Z montessori pristopom se je spoznala preko študija, kjer jo je ta način vzgoje zelo zanimal. Tako je tudi pričela z delom v Hiši otrok Ivančna Gorica. Opravila je osnovno izobraževanje iz Montessori pedagogike in trenutno obiskuje študij pedagogike montessori za starost otrok od rojstva do 3 let na Montessori inštitutu v Ljubljani. 

V svojem prostem času pomaga doma na kmetiji, uživa v naravi, se druži s prijatelji, veliko bere, se uči igrati na ukulele in se druži s svojim nečakom in nečakinjo.  

 

Manca Mrzelj

Manca je po poklicu vzgojiteljica predšolskih otrok, po končanem študiju fotografije se je zaradi veselja do dela z otroki odločila dodobra spoznati delo Marie Montessori. Opravila je osnovno izobraževanje Montessori. Želja in cilj pa ji je opraviti še para profesionalno izobraževanje na Montessori inštitutu 0 do 3. let. Manca je certificirana mladinska delavka, ki aktivno vodi različne delavnice po slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

Od nekdaj ima rada otroke, njihovo iskrenost, spontanost, entuziazem do učenja in predvsem do življenja. Verjame, da si vsak otrok zasluži ne le ljubezen, pač pa tudi spodbude in vere vanj.

Njena velika strast so fotografiranje, živali, narava in gore. Trenutno je v izobraževanju za pridobitev certifikata inštruktorice joge za otroke. Saj pravi, da z željo do gibanja in usklajevanja telesa in uma  želi pridobljeno znanje predati tudi otrokom.
 

 

Veselimo se izzivov, ki jih prinašajo otroci! 

 

Združenje MONTESSORI Slovenije nam je podelil certifikat ustreznosti prostorov in izvajanja programa Montessori.