* Spletno stran še prenavljamo in dopolnjujemo. 

 

Marko Juhant - Vzgoja (trmastega) otroka

Predavanje: Marko Juhant - Vzgoja (trmastega) otroka

Ponedeljek, 13.9.2021, ob 16:30 pod krošnjo češnje pred Hišo otrok Ivančna, Sokolska 22a, Ivančna Gorica

Marko Juhant je specialni pedagog za področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti. Je bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok.

O naslovni tematiki nas nagovori takole:

S pravilnimi prijemi ste lahko kos vsakemu, še tako trmastemu otroku. Iz izkušenj vam lahko povem, da se vsak starš lahko nauči:

  • komunicirati bolj jasno, sočutno in učinkovito;
  • razumeti otroka v trenutkih trme in mu pomagati, da se bolje izrazi;
  • preprečiti napad trme, preden se zgodi;
  • kako se znebiti jutranjega (in večernega) cirkusa s trmo in zavlačevanjem;
  • vzgajati otroka, da bo bolj samostojen;
  • ukrepati pri napadu trme brez kričanja in scen ...

… pa še par asov mora imeti v rokavu - za takrat, ko čisto nič drugega ne deluje.

S tem znanjem se potem dinamika v družini drastično spremeni. Začne se dogajati nekaj zanimivega. Ne samo, da boste kar naenkrat imeli dodatno uro ali dve v dnevu in bolj hladno glavo zaradi manj prepirov. Na poti k obvladovanju trme se boste z otrokom zbližali kot še nikoli prej.

Predavanje je za starše otrok, ki so vključeni v naš vrtec brezplačno (potrebna je prijava). Predavanja se lahko s prijavo in plačilom prispevka 10 eur udeležijo tudi drugi udeleženci, ki se želijo spoznati s tematiko predavanja in ob tem spoznati naš vrtec. Po predavanju je možen ogled vrtca.

Srečanje bo izvedeno na prostem pod krošnjo češnje na igrišču pred prenovljeno Hišo otrok Ivančna. (Dobro se oblecite).V primeru slabega vremena bo srečanje v notranjih prostorih stavbe, ob izpolnjevanju PCT pogoja za udeležence.

Za prijavo pošljite na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sporočilo, ki vsebuje naslednje podatke:

Ime in priimek udeleženca
Naslov
Ime in priimek otroka (če je vključen v naš vrtec)

Prispevek za udeleženca 10 eur (za starše otrok vključene v naš vrtec prispevka ni!)  se plača z nakazilom na račun Zavoda Rastem z montessori SI56 0205 9026 1802 505 z namenom plačila »Predavanje« in referenco »SI 00 2021-09«. Po prejemu dokazila o plačilu prispevka, vam odgovorimo s povratnim elektronskim sporočilom za odobritev udeležbe s priloženim računom in  potrdilom PCT (v primeru slabega vremena).

Udeležba na predavanju je možna z izkazom prejetega (elektronskega) računa in v primeru predavanja v notranjih prostorih tudi  potrdila PCT.